понедельник, 2 июня 2014 г.

PÕIMIKSAI MOONIGA

Kogus 15 tk- 300 g

Retsept:
Taigen:
Nisujahu 4, 1 kg
Suhkur 0, 2 kg
Margariin 0, 2 kg
Pärm 0, 1 kg
Sool 0, 05 kg
Vesi 1, 5 kg
Viimistlus 
Mooniseemned 0, 1 kg
Töö käik:
1. Segasime kõik toorained masinas omavahel läbi ning saadud taigna panime kerkekappi käärima 20- 25- ks minutiks.
2. Kui taigen oli ära käärinud, jagasime kõigile 350 grammised pätsid ja saime igaüks valida mitme nuudiga me punume.
3. Mina valisin endale 5- ga punumise, selleks kaalusin viis 70 grammist tükki oma pätsist ja hakkasin neid lauapeal käe all veeretama piklikeks (umbes 30- 35 cm) ribadeks/patsideks/nuutideks.
4. Seejärel alustasin põimimist ning kui see oli tehtud, asetasin põimiku küpsetusplaadile ja viisin kerkekappi kerkima pooleks tunniks.
5. Kerkinud toote tõmbasin korraks veega üle ja puistasin ruttu peale mooniseemned.
6. Seejärel asetasin põimiku ahju 18- ks minutiks temperatuuril 180 °C.














Kokkuvõte:
Taigen sai mõnus pehme. Põimikut oli suurepärane vormida, taigen ei valmistanud põimimisel raskusi.
Maitselt oli nagu tavaline sai mooniseemnetega (mõnus pehme sai, soojalt kõige parem).
Omalt poolt toote kommentaariks, et oleks tahtnud väheke rohkem kerkida saada, kuna küpsetamisel hakkasid põimimis kohad rebenema, mida on ka pildilt hästi näha (tugev sikk-sakk muster mooniseemnete kohal).

Комментариев нет:

Отправить комментарий