понедельник, 12 января 2015 г.

BRITAKOOK
Retsept:

Kogus 
40 tk/ 3, 6 kg = 2 kg- le

Taigen:
Munakollane 14tk = 8 tk
Muna 4 tk = 2 tk
Suhkur o,56 = 0, 31 kg
Margariin 0,6 = 0, 33 kg
Jahu 0,6 = 0, 33 kg
Küpsetuspulber 0,04 = 0, 002 kg
Vanilliin 0,02 = 0, 01 kg


Besee:
Munavalge 14tk = 8 tk
Suhkur 0,74 = 0, 41 kg
Mandlilaastud 0,16 = 0, 09 kg

Kreem:
Vahukoor 35 % 0,8 = 0, 44 kg
Taimne vahukoor 0,6 = 0, 33 kg
Vaarikad 0,7 = 0, 34 kg

Viimistlus:

Tuhksuhkur 0,05 = 0, 03 kg


Töö käik:
Kõigepealt tuleb vahustada munakollased, suhkur ja muna tugevaks vahuks. Seejärel lisan hulka sulatatud ja jahutatud margariini ning segan aeglaselt ühtlaseks massiks.
Küpsetuspulber ja vanilje segan jahuga ja lisan vahustatud massi hulka. Saadud biskviit määritakse küpsetuspaberiga kaetud plaadile laiali. Järgmisena tuleb valmistada besee, mis käib sedasi: vahustada munavalge tugevaks vahuks. Lisada järk järgult suhkur.Valmis besee katta biskviidi pinnale ja raputada peale mandlilaastud. Meie tegime kaunistuseks peale munavalgevahust roose, kuid saime aru, et kõik oli asjata. Esiteks oli neid raske teha, kuna besee kaotas ajaga hulga oma mahust. Teiseks, peale küpsemist polnud roosid ka väga märgatavad. Seejärel viisime taigna ahju küpsema temperatuuril 175 kraadi ja 15- 20 minutit. Samal ajal kui biskviit ahjus küpses tegime valmis kreemi. Kreemi valmistamine: Vahustasime eraldi nii naturaalse kui ka taimse vahukoore ja hiljem segasime need omavahel korra läbi, et need seguneks. Kui biskviit oli valmis, lasime sel jahtuda ja hiljem alustasime koogi kokkupanekut. Koogi kokkupanek on lihtne. Tegime biskviidi pooleks ja asetasime ühe kihi alla nii et besee kiht jääb peale poole. Seejärel asetasime peale ja määrisime laiali vahukoorekreemi ja vaarikad. Lõpetuseks läks peale ka teine biskviidi kiht nii et besee kiht jääb peale poole.

Pildid:









Kokkuvõte:
Jäin tehtud tööga rahule. Tehnoloogiline protsess polnud raske. Arvan, et kõik tuli ilusti välja nagu vaja.

Комментариев нет:

Отправить комментарий