SEFIIRI LõIKEKOOK
Kogus 100 tk = 20- le
Retsept:
Taigen:
Nisujahu 1, 0 kg = 0, 2 kg
Suhkur 1, 0 kg = 0, 2 kg
Muna 50 tk / 2, 4 kg = 10 tk / 0, 48 kgImmutussiirup:
Suhkur 1, 5 kg = 0, 3 kg
Vesi 1, 6 kg = 0, 32 kg
Munavalgekreem:
Munavalge 26 tk / 1, 0 kg = 5, 2 tk / 0, 2 kg
Suhkur 2, 0 kg = 0, 4 kg
Vaarikapasta 0, 05 kg = 0, 01 kg
Sidrunhape 0, 01 kg = 0, 002 kg
Vesi 1, 4 kg = 0, 28 kg
Viimistlus:
Keedis 1, 4 kg = 0, 28 kg
Šokolaad 0, 3 kg = 0, 06 kg
Töö käik:
Valmistasime biskviittaigna klassikalisel külmal menetlusel. Vahustasime munavalge lisades järk järgult juurde suhkrut. Vahustatud munavalge hulka lisasime munakollase segades käsitsi, mis oli eelnevalt segatud läbi vähese koguse munavalge vahuga. Kõige lõpuks lisasime järk järgult juurde ka jahu. Valmis taigna vormisime ühe suure küpsetusplaadi peale laiali ja panime ahju temperatuuril 200 kraadi ning 7- ks minutiks. Panime pliidile keema vee ja suhkru segu, et valmiks mõnus immutussiirup, kui segu oli keema läinud siis jahutasime vesivannil 20- kraadini. Kui biskviidid olid valmis, tõstsime need ahjust välja ja panime togisse jahtuma. Samal ajal kui biskviit ja immutussiirup jahtus, kaalusime ära munavalgekreemi toorained. Alustasime koogi kokkupanemist: lõikasime biskviidi keskelt kaheks, immutasime l kihi siirupiga üle, määrisime peale keedise, lisasime ll kihi ja immutasime ka selle, määrisime peale sefiiri kihi ning lõikasime lahti 20 koogitükki. Oluline on, et nuga oleks eelnevalt külma vee alt korraks läbi kastetud, siis ei võta sefiir nii külge. Järgmisena kaunistasime koogitükid pealt sefiiri ja šokolaadilehvikutega, mille valmistasime ise, sulatades ära šokolaadi ja pritsides neist lehvikud.
Pildid:
Kokkuvõte:
Biskviit tuli hea ja õhuke nagu vaja, mõnusalt poorne ning sile.
Sefiiri tegime esimest korda, alguses oli suur hirm, et võib olla ei tule kõik ilusti välja kuna panime munavalge väga vara vahustama. Aga siis ei jäänud muud üle kui panna masin aeglase ehk siis esimese käigu peale ja ei juhtunud midagi võib olla oli mängus algaja õnn. Saime teada, et kindlasti ei tohi masinat seisata, muidu munavalge vajub kokku. Nüüd oleme nii palju targad, et alustame vahustamist siis kui siirup on umbes 100. kraadi juures.
Saime katsetada ka šokolaadilehvikute tegemist küpsetuspaberi peale. Samuti, rasket polnud midagi, oluline oleks et lehvid ei tuleks väga peenikesed, vastasel juhul läheb lehvik lihtsalt katki või sulab käes ruttu ära ning alumisel otsal peab olema rohkem šokolaadi kuna see koht tuleb kreemi sisse lükata.
Kogus 100 tk = 20- le
Retsept:
Taigen:
Nisujahu 1, 0 kg = 0, 2 kg
Suhkur 1, 0 kg = 0, 2 kg
Muna 50 tk / 2, 4 kg = 10 tk / 0, 48 kgImmutussiirup:
Suhkur 1, 5 kg = 0, 3 kg
Vesi 1, 6 kg = 0, 32 kg
Munavalgekreem:
Munavalge 26 tk / 1, 0 kg = 5, 2 tk / 0, 2 kg
Suhkur 2, 0 kg = 0, 4 kg
Vaarikapasta 0, 05 kg = 0, 01 kg
Sidrunhape 0, 01 kg = 0, 002 kg
Vesi 1, 4 kg = 0, 28 kg
Viimistlus:
Keedis 1, 4 kg = 0, 28 kg
Šokolaad 0, 3 kg = 0, 06 kg
Töö käik:
Valmistasime biskviittaigna klassikalisel külmal menetlusel. Vahustasime munavalge lisades järk järgult juurde suhkrut. Vahustatud munavalge hulka lisasime munakollase segades käsitsi, mis oli eelnevalt segatud läbi vähese koguse munavalge vahuga. Kõige lõpuks lisasime järk järgult juurde ka jahu. Valmis taigna vormisime ühe suure küpsetusplaadi peale laiali ja panime ahju temperatuuril 200 kraadi ning 7- ks minutiks. Panime pliidile keema vee ja suhkru segu, et valmiks mõnus immutussiirup, kui segu oli keema läinud siis jahutasime vesivannil 20- kraadini. Kui biskviidid olid valmis, tõstsime need ahjust välja ja panime togisse jahtuma. Samal ajal kui biskviit ja immutussiirup jahtus, kaalusime ära munavalgekreemi toorained. Alustasime koogi kokkupanemist: lõikasime biskviidi keskelt kaheks, immutasime l kihi siirupiga üle, määrisime peale keedise, lisasime ll kihi ja immutasime ka selle, määrisime peale sefiiri kihi ning lõikasime lahti 20 koogitükki. Oluline on, et nuga oleks eelnevalt külma vee alt korraks läbi kastetud, siis ei võta sefiir nii külge. Järgmisena kaunistasime koogitükid pealt sefiiri ja šokolaadilehvikutega, mille valmistasime ise, sulatades ära šokolaadi ja pritsides neist lehvikud.
Pildid:
Kokkuvõte:
Biskviit tuli hea ja õhuke nagu vaja, mõnusalt poorne ning sile.
Sefiiri tegime esimest korda, alguses oli suur hirm, et võib olla ei tule kõik ilusti välja kuna panime munavalge väga vara vahustama. Aga siis ei jäänud muud üle kui panna masin aeglase ehk siis esimese käigu peale ja ei juhtunud midagi võib olla oli mängus algaja õnn. Saime teada, et kindlasti ei tohi masinat seisata, muidu munavalge vajub kokku. Nüüd oleme nii palju targad, et alustame vahustamist siis kui siirup on umbes 100. kraadi juures.
Saime katsetada ka šokolaadilehvikute tegemist küpsetuspaberi peale. Samuti, rasket polnud midagi, oluline oleks et lehvid ei tuleks väga peenikesed, vastasel juhul läheb lehvik lihtsalt katki või sulab käes ruttu ära ning alumisel otsal peab olema rohkem šokolaadi kuna see koht tuleb kreemi sisse lükata.
Комментариев нет:
Отправить комментарий