понедельник, 12 января 2015 г.

KOHUPIIMATASKU

Kogus 100 tk = 15- le

Retsept:

Taigen:
Nisujahu 1, 0 kg = 0, 15 kg
Margariin 0, 5 kg = 0, 075 kg
Muna 34 tk / 1, 7 kg =5 tk / 0, 255 kg
Sool 0, 015 kg = 0, 002 kg
Vesi 1, 0 kg =0, 15 kg

Täidis:
Kohupiim 2, 0 kg = 0, 3 kg
Tuhksuhkur 1, 0 kg = 0, 15 kg
Taimne vahukoor 2, 0 kg = 0, 3 kg

Viimistlus:
Tuhksuhkur 0, 15 kg = 0, 02 kg

Töö käik:
Keedunõusse pannakse vesi, sool ja margariin, kuumutatakse keemiseni. Lisatakse nisujahu ja kuumutatakse segu veel 5 minutit, pidevalt taigent segades. Valmis taigna asetasin katlasse ning panin käpa kujulise otsikuga kiire käigu peale segama, et taigen kiiremini jahtuks. Kui katel põhjast polnud enam nii kuum, alustasin järk järgult muna lisamist, kuni moodustus ühtlane taigen. Valmis taigna asetasin pritskotti ning alustasin pooltoodete pritsimist. Kui pooltooted valmis, panime ahju temperatuuril 200 kraadi , 30-ks minutiks ja aur oli 9. Samal ajal valmistasime täidise: Vahustasime vahukoore ja tuhksuhkru omavahel ning lisasime juurde lõpus kohupiima ning vahustasime veel natuke aega umbes 3 minutit.
Ahjust tulnud pooltoodetel lasime veidike jahtuda ning siis hakkasime neid täitma ja kõige lõpus puistasime üle tuhksuhkruga.


Pildid:



Kokkuvõte:
Alguses tahtis taigen minna "metsa", kuna kuulsime siit ja sealt erinevaid võtteid kuidas jahu lisada. Kes ütles, et korraga ja kes ütles, et järk järgult. Proovisime siis alguses järk järgult, aga kui olime esimese peotäie jahu lisanud saime aru, et sellest ei tule muud kui üks klimbisupp, lisasime siis ruttu taignale juurde ka ülejäänud jahu ning segasime seda vahetpidamata ning meie taignast saigi asja. Edaspidi oleme siis nii palju targemad, et lisame jahu ikkagi korraga nagu retseptis oligi öeldud. Täidis ei valmistanud ka mitte mingit probleemi kuna tegu oli taimse vahukoorega siis ülevahustada pole seda võimalik ning vedelaks ta ka ei jää.

Комментариев нет:

Отправить комментарий