понедельник, 11 мая 2015 г.

SEFIIRIKORV KEEDISEGA
Liivataignast väikesed korvikesed, mille põhjas asetseb keedis ning peal sefiirkreem.
Kogus 20 tükki
TAIGENNisujahu 0,24 kgSuhkur 0,09 kgMuna 0,019 kgKüpsetuspulber 0,001 kgMargariin 0,14 kgVahustasime rasvaine ja suhkru masinaga. Lisasime muna. Siis jahuga segatud küpsetuspulbri. Kuna tainas tuli väga kuiv sai natukene vett juurde pandud. Siis tegin taignast ümmarguse pallikese ja panin toidukilesse ja külmkappi.Kui taigen oli mõnda aega külmas seisnud, siis kaalusin taignatüki ja jagasin 20-ga. Kuna oli vaja teha 20 korvikest, siis kaalusin 24-25 grammised tükikesed. Tegin neist käte vahel väiksed pallikesed ja asetasin vormi. Nüüd alles hakkasin taignapalle vormides vormima. Küpsetasin temperatuuril 200 kraadi  ja 10 minutit.

TÄIDISKeedis 0,28 kg280 g keedist tuli jagada 20 korvikesega. Igasse korvikesse kaalusin 14 g keedist.

MUNAVALGEKREEMPastöriseeritud munavalgemass 0,126 kgSidrunhape 0,0028 kgSuhkur 0,370 kgVesi 0,16 kgKõigepealt panime keema vee ja suhkru. Sellest tuleb siirup, mida kuumutada 118 kraadini. Kuna siirup tuleb kohe kuumalt vahustatud munavalgemassile panna, siis alustasime munavalgemassi vahustamist alles siis, kui siirupi keemistemperatuur oli ca 105 kraadi. Vahepeal, kui munavalge juba hakkas vahustuma, panime aeglasemale käigule, et siirupi keemine järgi jõuaks. Kuna tegime munavalgekreemi kahe paari peale kahasse, siis tekkis meil ühtäkki dilemma, et millal siis sidrunhape panna. Teada oli, et kõige lõpus, aga mille lõpus? Niisiis munavalge vahus ja niristasime siirupi sisse ja lõpuks siis sidrunhappe. Munavalge tundus kuidagi mitte nii tugev ja vahustasime edasi. Tulemus oli ok. Aga nüüdseks on teada, et sidrunhape tuleb panna munavalge vahustamise lõpus ja siis siirup. Aga meil läks ka nii õnneks.Pritsimisel on näha igaühe oma käekirja. No ei õnnestu esimesel korral ikka ühesuguseid saada.

Picture

Комментариев нет:

Отправить комментарий