JÕHVIKAPARFEEKOOK
Meie teeme 5 kg.
VÕIBISKVIIT
Nisujahu 0,333 kg
Või 0,333 kg
Pähklilaastud 0,167 kg
Suhkur 0,333 kg
Muna 5 tk kg
Küpsetuspulber 0,003 kg
Vahustasime margariini.lisame juurde suhkru ja vahustame edasi. Vahustub päris kaua kuni suhkrukristallid sulanud. Järk-järgult lisame juurde munad. Vahustame aga edasi. Vahustamine toimub labaga. Kui on vahustunud, lisame juurde kõpsetuspulbri ja pähklilaastudega segatud jahu. Jahu oli meil ennem söelutud.
Küpsetasime 190 kraadi 10 minutit.Võibiskviit jäi jahtuma.
PASSIONIPARFEE
Vesi 0,083 kg
Želatiin 0,017 kg
Passionipüree 0,333 kg
Munakollane 5 tk
Suhkur 0,167 kg
Vahukoor 1 kg
Želatiini panime punduma ja sulatasime mikrolaineahjus.
Passionipüree kuumutasime keemiseni.
Munakollased vahustatakse suhkruga (0,167 kg) ja lisasime segades kuuma passionipüreesse.
Kuumutasime paksenemiseni.
Jahutatakse 25 kraadini. Jahutamise ajal segasime juurde želatiini.Kui oli jahtunud segasime vahustatud vahukoorega.
Nüüd lõikasime biskviidi ääred noaga lahti. Kasutasime vineerplaati ja keerasime ümber plaadile. Siis libistasime biskviidi tagasi küpsetusvormi, milles küpsetasime.
Katsime biskviidi passioniparfeega ja panime sügavkülma.
JÕHVIKAPARFEE
Vesi 0,083 kg
Želatiin 0,017 kg
Külmutatud jõhvikad 0,25 kg
Vesi 0,083 kg
Suhkur 0,083 kg
Munakollane 5 tk
Suhkur 0,167 kg
Vahukoor 1 kg
Želatiini panime punduma külma veega ja siis sulatasime mikrolaineahjus.
Jõhvikad püreestasime ja kuumutasime koos suhkruga (0,083), kuni keemiseni.
Munakollased vahustasime koos suhkruga (0,167) ja lisasime segades kuuma jõhvikapüreesse.
Kuumutasime paksenemiseni.
Jahutasime 25 kraadini. Jahutamise ajal lisasime sulatatud želatiini.
Viimasena segasime vahustatud vahukoorega.
Võtsime külmast koogi ja katsime selle jõhvikaparfee kattega. Panime uuesti sügavkülma.
JÕHVIKAKATE
Jõhvikad 0,5 kg
Vesi 0,167 kg
Suhkur 0,333 kg
Vesi 0,083 kg
želatiin 0,013 kg
Želatiini panime punduma külma veega ja sulatasime mikrolaineahjus.
Jõhvikad püreestasime ja kuumutasime koos suhkruga keemiseni.
Segasime juurde sulatatud želatiini.
Nüüd võtsime jälle koogi külmast ja panime viimase kihina peale jõhvikakatte.
Комментариев нет:
Отправить комментарий