SUHKRUMASSIKOOK
Meie pidime tegema 20 tükki. Kaunistusete tunnis pidime kujundama koogilõikudele kaunistused ise.
Retsept:
Biskviit:
Jahu 1,00 - 0,2 kg
Suhkur 0,88 - 0,176 kg
Muna 40 tk - 0,384 kg /8 tk
Võikreem:
Creme 0,80 - 0,16 kg
Kondenspiimsuhkruga 0,32 - 0,064 kg
Tuhksuhkur 0,40 - 0,08 kg
Vanilliin 0,001 - 0,0002 kg
Kakao 0,04 - 0,008 kg
Immutussiirup:
Suhkur 0,7 - 0,14 kg
Vesi 0,8 - 0,16 kg
Töö käik:
Valmistasime ette töövahendid, kaalusime toorained ja siis hakkasime biskviiti tegema. Biskviidi valmistasime klassikalise meetodil. Vahustasiem munad suhkruga ja siis vahustunud massile segasime sõelutud jahu. Biskviiti küpsetasime küpsetuspaberiga kaetud plaadil 10 minutit ja 190-200 kraadi. Keetsime suhkrust ja veest siirupi, jauhutasime 20 kraadini. Valmistasime võikreemi käsimiksriga, kuna kogus oli väike. Võikreemiks cremet eriti polnud, siis kasutasime selleks võid. Vahustasime või valkjaks massiks, lisasime kondenspiima ja sõelutud tuhksuhkru. Maitsestasime vaniljega ja kakaoga.
Koogi kokku panemine- lõikasime biskviidi pooleks. Immutasime alumise kihi immutussiirupiga ja katsime põhja võikreemiga. Panime teise biskviidikihi koogile ja immutasime samamoodi immutussirupiga ja katsime koogi õhukese võikremikihiga. Kaalusime suhkrumassi, rullisime õhukeselt laiali ja asetasime koogile. Alles siis lõikasime koogi servad ära. Mõõtsime koogi kahekümneks tükiks ja lõikasime koogi lahti. Koogid kaunistasime roosiga.
Pildid:
Kokkuvõte:
Biskviit tuli ilus. Võikreemi oleme juba piisavalt teinud, et selle valmistamisega probleeme ei tekkinud. Suhkrumassiga katmine ka õnnestus. Meie roosid jäid päris efektsed.
Meie pidime tegema 20 tükki. Kaunistusete tunnis pidime kujundama koogilõikudele kaunistused ise.
Retsept:
Biskviit:
Jahu 1,00 - 0,2 kg
Suhkur 0,88 - 0,176 kg
Muna 40 tk - 0,384 kg /8 tk
Võikreem:
Creme 0,80 - 0,16 kg
Kondenspiimsuhkruga 0,32 - 0,064 kg
Tuhksuhkur 0,40 - 0,08 kg
Vanilliin 0,001 - 0,0002 kg
Kakao 0,04 - 0,008 kg
Immutussiirup:
Suhkur 0,7 - 0,14 kg
Vesi 0,8 - 0,16 kg
Töö käik:
Valmistasime ette töövahendid, kaalusime toorained ja siis hakkasime biskviiti tegema. Biskviidi valmistasime klassikalise meetodil. Vahustasiem munad suhkruga ja siis vahustunud massile segasime sõelutud jahu. Biskviiti küpsetasime küpsetuspaberiga kaetud plaadil 10 minutit ja 190-200 kraadi. Keetsime suhkrust ja veest siirupi, jauhutasime 20 kraadini. Valmistasime võikreemi käsimiksriga, kuna kogus oli väike. Võikreemiks cremet eriti polnud, siis kasutasime selleks võid. Vahustasime või valkjaks massiks, lisasime kondenspiima ja sõelutud tuhksuhkru. Maitsestasime vaniljega ja kakaoga.
Koogi kokku panemine- lõikasime biskviidi pooleks. Immutasime alumise kihi immutussiirupiga ja katsime põhja võikreemiga. Panime teise biskviidikihi koogile ja immutasime samamoodi immutussirupiga ja katsime koogi õhukese võikremikihiga. Kaalusime suhkrumassi, rullisime õhukeselt laiali ja asetasime koogile. Alles siis lõikasime koogi servad ära. Mõõtsime koogi kahekümneks tükiks ja lõikasime koogi lahti. Koogid kaunistasime roosiga.
Pildid:
Kokkuvõte:
Biskviit tuli ilus. Võikreemi oleme juba piisavalt teinud, et selle valmistamisega probleeme ei tekkinud. Suhkrumassiga katmine ka õnnestus. Meie roosid jäid päris efektsed.
Комментариев нет:
Отправить комментарий