MUSTSÕSTRA- TOORJUUSTU TORT
Kogus 10 kg = 1 kg- le
Retsept:
Liivataigen:
Nisujahu 0, 75 kg = 0, 075 kg
Margariin 0, 4 kg = 0, 04 kg
Muna 0, 05 kg/ 1 tk = 0, 005 kg/ 0, 1 tk
Suhkur 0, 3 kg = 0, 03 kg
Küpsetuspulber 0, 01 kg = 0, 001 kg
Biskviit:
Nisujahu 0, 5 kg = 0, 05 kg
Muna 1, 0 kg = 0, 1 kg/ 2 tk
Suhkur 0, 6 kg = 0, 06 kg
Täidis:
Mustsõstrakeedis 1, 25 kg = 0, 125 kg
Kabi 0, 075 kg = 0, 008 kg
Toorjuustukreem:
Taimne vahukoor 2, 0 kg = 0, 2 kg
Toorjuust Philadelphia 2, 0 kg = 0, 2 kg
Viimistlus:
Ganach:
Taimne vahukoor 0, 6 kg = 0, 06 kg
Šokolaadi glasuur 1, 2 kg = 0, 12 kg
Kaunistused:
Martsipan 1, 8 kg = 0, 18 kg
Suhkrumass 0, 75 = 0, 075 kg
Töö käik:
Kõigepealt valmistasin liivataigna: kaalusin kõik toorained ühte katlasse ja asetasin masinaga segama. Kui toorained on kenasti omavahel segunenud ühtlaseks massiks, mässisin saadud taigna ilusti kile sisse ja viisin mõneks ajaks külmkappi seisma. Samal ajal kui liivataigen külmkapis puhkas, valmistasin ära biskviidi. Biskviidi valmistamine: panin katlaga muna ja suhkru vahustama, kui vaht oli kohev, õhuline ja mahult 5-7 korda suurenenud seisatasin katla ja segasin hulka sõelutud jahu. Saadud taigna määrisin ma vormi kenasti laiali ja viisin ahju küpsema temperatuuril 180 kraadi 20- 30-ks minutiks. Samal ajal kui biskviit ahjus küpses, alustasime liivataigna töötlemist. Rullisime selle masinaga õhukeseks ja asetasime vormi. Enne ahju minekut torkasime põhjale kahvliga augud sisse. Kui Biskviit oli ahjus oma aja ära olnud tõstsime ta togisse jahtuma ning asetasime liivataignast põhja küpsema temperatuuril 200 kraadi ja umbes 7-ks minutiks. Kui põhi ahjus küpses ja biskviit togis jahtus, valmistasime ette vahukoore- toorjuustu kreemi. Vahustasime vahukoore ning lisasime sinna juurde toorjuustu. Seejärel segasime omavahel läbi suurema koguse keedise ja kabi. Võtsime ahjust liivataigna põhja ning lasime sel jahtuda. Kui pooltoode jahtunud, alustasime tordi kokkupanekut. Kokkupanek käis sedasi: liivataignast põhi, keedis läbi segatuna kabiga, pooleks lõigatud biskviidi kiht, pool kreemi kogusest, keedis (lusikaga tupsutatud), teine pool biskviidist, ülejäänud kreem kanda peale + kokku määrida ka äär.
Seejärel asetasime toote veidikeseks külmkappi ning valmistasime ette martsipani, mille rullisime masinaga õhukeseks kihiks.Võtsime kokkupandud tordi külmikust ning katsime üle martsipaniga. Asetasime toote uuesti külmikusse ja alustasime kaunistuste meisterdamist, milleks olid suhkrumassist lilled.Kui kaunistused tehtud valmistasime Ganach-i. Ganach-i valmistamine: Vahukoor lasta mikrolaineahjus õrnalt keema ning seejärel lisada šokolaad ja segada kuni see sulab. Kuid võib teha ka teisiti ehk siis sulatada ära sokolaad ja segada see õrnalt keema läinud vahukoorega kokku (seda varianti tegime ka meie).Võtsime ruttu tordi külmikust ja katsime pealt ning ääre Ganach-iga. Lõpetuseks tegime sektorjaotajaga peale õrnad jooned ning kaunistasime tordi enda tehtud lillekeste ja lehtedega.
Pildid:
Kokkuvõte:
Tordi tegemisel polnud midagi ülemäära rasket. Tort on küll natuke aeganõudev, kuid saime kenasti hakkama ja mahtusime isegi tunnis ettenähtud plaani sisse ajaliselt ära.
Kahjuks toodet maitsta ei saanud kuid välimus oli sel väga ahvatlev ja arvan, et ka maitselt võis see olla fantastiline.
Kogus 10 kg = 1 kg- le
Retsept:
Liivataigen:
Nisujahu 0, 75 kg = 0, 075 kg
Margariin 0, 4 kg = 0, 04 kg
Muna 0, 05 kg/ 1 tk = 0, 005 kg/ 0, 1 tk
Suhkur 0, 3 kg = 0, 03 kg
Küpsetuspulber 0, 01 kg = 0, 001 kg
Biskviit:
Nisujahu 0, 5 kg = 0, 05 kg
Muna 1, 0 kg = 0, 1 kg/ 2 tk
Suhkur 0, 6 kg = 0, 06 kg
Täidis:
Mustsõstrakeedis 1, 25 kg = 0, 125 kg
Kabi 0, 075 kg = 0, 008 kg
Toorjuustukreem:
Taimne vahukoor 2, 0 kg = 0, 2 kg
Toorjuust Philadelphia 2, 0 kg = 0, 2 kg
Viimistlus:
Ganach:
Taimne vahukoor 0, 6 kg = 0, 06 kg
Šokolaadi glasuur 1, 2 kg = 0, 12 kg
Kaunistused:
Martsipan 1, 8 kg = 0, 18 kg
Suhkrumass 0, 75 = 0, 075 kg
Töö käik:
Kõigepealt valmistasin liivataigna: kaalusin kõik toorained ühte katlasse ja asetasin masinaga segama. Kui toorained on kenasti omavahel segunenud ühtlaseks massiks, mässisin saadud taigna ilusti kile sisse ja viisin mõneks ajaks külmkappi seisma. Samal ajal kui liivataigen külmkapis puhkas, valmistasin ära biskviidi. Biskviidi valmistamine: panin katlaga muna ja suhkru vahustama, kui vaht oli kohev, õhuline ja mahult 5-7 korda suurenenud seisatasin katla ja segasin hulka sõelutud jahu. Saadud taigna määrisin ma vormi kenasti laiali ja viisin ahju küpsema temperatuuril 180 kraadi 20- 30-ks minutiks. Samal ajal kui biskviit ahjus küpses, alustasime liivataigna töötlemist. Rullisime selle masinaga õhukeseks ja asetasime vormi. Enne ahju minekut torkasime põhjale kahvliga augud sisse. Kui Biskviit oli ahjus oma aja ära olnud tõstsime ta togisse jahtuma ning asetasime liivataignast põhja küpsema temperatuuril 200 kraadi ja umbes 7-ks minutiks. Kui põhi ahjus küpses ja biskviit togis jahtus, valmistasime ette vahukoore- toorjuustu kreemi. Vahustasime vahukoore ning lisasime sinna juurde toorjuustu. Seejärel segasime omavahel läbi suurema koguse keedise ja kabi. Võtsime ahjust liivataigna põhja ning lasime sel jahtuda. Kui pooltoode jahtunud, alustasime tordi kokkupanekut. Kokkupanek käis sedasi: liivataignast põhi, keedis läbi segatuna kabiga, pooleks lõigatud biskviidi kiht, pool kreemi kogusest, keedis (lusikaga tupsutatud), teine pool biskviidist, ülejäänud kreem kanda peale + kokku määrida ka äär.
Seejärel asetasime toote veidikeseks külmkappi ning valmistasime ette martsipani, mille rullisime masinaga õhukeseks kihiks.Võtsime kokkupandud tordi külmikust ning katsime üle martsipaniga. Asetasime toote uuesti külmikusse ja alustasime kaunistuste meisterdamist, milleks olid suhkrumassist lilled.Kui kaunistused tehtud valmistasime Ganach-i. Ganach-i valmistamine: Vahukoor lasta mikrolaineahjus õrnalt keema ning seejärel lisada šokolaad ja segada kuni see sulab. Kuid võib teha ka teisiti ehk siis sulatada ära sokolaad ja segada see õrnalt keema läinud vahukoorega kokku (seda varianti tegime ka meie).Võtsime ruttu tordi külmikust ja katsime pealt ning ääre Ganach-iga. Lõpetuseks tegime sektorjaotajaga peale õrnad jooned ning kaunistasime tordi enda tehtud lillekeste ja lehtedega.
Pildid:
Kokkuvõte:
Tordi tegemisel polnud midagi ülemäära rasket. Tort on küll natuke aeganõudev, kuid saime kenasti hakkama ja mahtusime isegi tunnis ettenähtud plaani sisse ajaliselt ära.
Kahjuks toodet maitsta ei saanud kuid välimus oli sel väga ahvatlev ja arvan, et ka maitselt võis see olla fantastiline.
Комментариев нет:
Отправить комментарий