понедельник, 16 февраля 2015 г.

TRÜHVLITORT

Kogus 10 kg = 1 kg- le

Retsept:
Biskviit:
Nisujahu 1, 15 kg = 0, 115 kg
Suhkur 1, 14 kg = 0, 114 kg
Muna 2, 5 kg / 50 tk = 0, 25 kg / 5 tk
Tärklis 0, 27 kg = 0, 027 kg

Immutussiirup:
Suhkur 1, 3 kg = 0, 13 kg
Vesi 1, 5 kg = 0, 15 kg
Brändi 0, 09 kg = 0, 009 kg

Šarlottkreem:
Creme 1, 5 kg = 0, 15 kg
Vanilje 0, 02 kg = 0, 002 kg
Brändi 0, 04 kg = 0, 004 kg
Kakao 0, 16 kg = 0, 016 kg

Šarlottsiirup:
Piim 0, 86 kg = 0, 09 kg
Suhkur 1, 29 kg = 0, 13 kg
Muna 0, 2 kg / 4 tk = 0, 02 kg / 0, 4 tk

Trühvlipuru:
Creme 0, 04 kg = 0, 004 kg
Vanilje 0, 05 kg = 0, 005 kg
Kakao 0, 2 kg = 0, 02 kg
Suhkur 0, 72 kg = 0, 072 kg
Vesi 0, 24 kg = 0, 024 kg

Kaunistused: 
Tume šokolaadi glasuur
Suhkrumass
Marstipan

Töö käik:
Valmistasin biskviidi, vahustades omavahel muna ja suhkru ning hiljem käsitsi segades juurde sõelutud jahu koos tärklisega. Seejärel valasin saadud massi vormi, ajasin palettiga ühtlaselt ja sirgelt laiali ning viisin ahju küpsema temperatuuril 180 kraadi ja 20-ks minutiks.
Kui toode ahjus, valmistasin immutussiirupi, suhkur ja vesi keema ning hiljem eemaldada tulelt ja jahutada veevannil. Kui siirup jahtunud, maitsestatakse see brändiga.Seejärel alustasin creme vahustamist, millest tuli saavutada valkjas kohev mass. Võtsin ahjust valmis biskviidi ja asetasin togisse jahtuma. Jahtunud biskviidi lõikasin ma kaheks kihiks.Alustasin šarlottsiirupi tegemist, selleks tuli: vahustada omavahel muna ja 1/3-ndikku suhkrust. Kui see tehtud siis tuli keeta 105- kraadini omavahel piim ja 2/3-ndikku suhkrust, millele lisasid lõppu vahustatud muna-suhkru segu ning eemaldasid tulelt.Saadud siirup tuleks jahutada vesivannil 25-30 kraadini.Kui siirup jahtunud lisasin ma selle õrnalt niristades ja samal ajal vahustades creme hulka. Seejärel lisasime kõige lõppu vanilje segatuna sõelutud kakao hulka ning brändi.Järgnevalt valmistasime trühvlipuru: Suhkru, vesi keeta kuni 118-kraadini, seejärel eemaldada tulelt ja vahustada koheselt cremega, lisada kohe hulka ka kakao, mille hulgas on juba vanilje. Seejärel saadud mass ajada läbi jämeda sõela peenikeseks puruks.Kui kõik eelnev tehtud, alustasime tordi kokkupanekut, mis käib sedasi: Biskviit, immutussiirup, kreem, biskviit, immutussiirup, pealt ning küljed katta kreemiga, lõpetuseks läheb peale trühvlipuru,kaunistadaMeie kaunistused olid juba eelnevalt selleks vastavas tunnis valmistatud ning seetõttu said tooted ka just tänu sellele väga armsa väljanägemisega.


Pildid:


Kokkuvõte:
 Töö sai tehtud üsna kiirelt ning puhtalt.Maitse poolest, on see tort väga mõnus, natuke võiks olla muidugi immutust ning kreemi rohkem. :D 

Комментариев нет:

Отправить комментарий