понедельник, 16 февраля 2015 г.

KÜPSIS KEVADLILL

Meie koguseks, mida me valmistama pidime oli 3 kg.
Esmalt arvutasimegi 10-ne kilose retsepti kolme kiloseks.

Retsept:

Taigen:
Nisujahu 550 5,60 kg - 1,68kg
Suhkur 2,30 kg - 0,69 kg
Muna 22 tk/ 0,87 kg - 6 tk/ 0, 26kg
Margariin 3,90 kg - 1,17 kg
Vesi 0,40 - 0,12 kg

Viimistlus ja küpsetamine:
Tuhksuhkur 1,15 kg - 0,
35kg
Kakao 0,04 kg - 0,012 kg
Vesi 0,17 kg - 0.051 kg

Töö käik:
 Esmalt kaalusime toorained. Vahustasime margariini suhkruga. Seejärel lisasime järk-järgult munad ja vee. Segasime kergelt juurde sõelutud jahu. Segasime ühtlase taigna. Margariini ja suhkru vahustamine võttis aega umbes 20 minutit, siis lisasime ükshaaval munad korralikke vahedega, viimaks vee kui kõik oli segunenud. Taigna valmistamine võttis umbes 40 minutit aega.
Taignast vormisime pritskoti abil sakilise tüllega (12 mm) õiekujulised küpsised. Küpsiseid pritsisime ahjuplaadile kaetud küpsetuspaberiga. Retseptis oli ette nähtud lohk vajutada, kuid seda polnud tarvis sest sakilise tüllega jäi mõnus lohuke, kuhu hiljem tuli pumatitäpike.
Küpsised küpsetasime 10 minutit temperatuuril 210- 220 kraadi. Valmistasime pumati, mille tempereerisime 40 kraadini. Jahtunud küpsistele pritsisime keskele täpi. Kaalusime küpsised karpidesse kaaluga 250 kg. Hiljem läksid küpsised müüki.


Pildid: 


Kokkuvõte:
Taigen tuli meil hea, sest oleksime kuulnud õpetaja soovitust, et ennem vahustame margariini ja siis lisame suhkru.  Küpsised on hea maitsega,  ja vaga ilusa välimusega

Комментариев нет:

Отправить комментарий