EKLEER SEFIIRIGA
Retsept:
Kogus 100 tk = 20- le
Taigen:
Nisujahu 1, 0 kg = 0, 2 kg
Margariin 0, 5 kg = 0, 1 kg
Muna 34 tk / 1, 44 kg = 7 tk / 0, 288 kg
Sool 0, 01 kg = 0, 002 kg
Vesi 1, 0 kg = 0, 2 kg
Munavalgekreem:
Suhkur 2, 3 kg = 0, 46 kg
Munavalgemass 0, 682 kg = 0, 136 kg
Sidrunhape 0, 015 kg = 0, 003 kg
Keedis 0, 5 kg = 0, 1 kg
Vesi 0, 4 kg = 0, 08 kg
Viimistlus:
Tuhksuhkur 0, 15 kg = 0, 03 kg
Töö käik:
Taigen: Keedunõusse pannakse vesi, sool ja margariin, kuumutatakse keemiseni. Lisatakse nisujahu ja kuumutatakse segu veel 5 minutit, pidevalt taigent segades.Valmis taigna asetasin katlasse ning panin käpa kujulise otsikuga kiire käigu peale segama, et taigen kiiremini jahtuks. Kui katel põhjast polnud enam nii kuum, alustasin järk järgult muna lisamist, kuni moodustus ühtlane taigen.Valmis taigna asetasin pritskotti ning alustasin pooltoodete pritsimist. Kui pooltooted valmis, panime ahju temperatuuril 200 kraadi , 30-ks minutiks ja aur oli 9. Munavalgekreem: Munavalged vahustatakse tugevaks vahuks, vahustamise lõpus lisatakse sidrunhape. Samaaegselt keedetakse siirup suhkrust ja veest kuni temperatuur on 118 kraadi. Kuum siirup lisatakse munavalge vahule, jätkates samal ajal vahustamist.Vahustamise lõpus lisatakse aroompasta ja sidrunhape.Valmis kreem pritsitakse küpsetatud pooltootesse ning kõige lõpetatuseks viimistletakse tuhksuhkru puistega.
Pildid:
Kokkuvõte:
Taigen tuli hea, mõnus oli pritsida ning saime kenasti tehtud 20 toodet, taigent jagus täpselt. Sefiiri tuli mõnusa konsistentsiga, nagu vaja.
Retsept:
Kogus 100 tk = 20- le
Taigen:
Nisujahu 1, 0 kg = 0, 2 kg
Margariin 0, 5 kg = 0, 1 kg
Muna 34 tk / 1, 44 kg = 7 tk / 0, 288 kg
Sool 0, 01 kg = 0, 002 kg
Vesi 1, 0 kg = 0, 2 kg
Munavalgekreem:
Suhkur 2, 3 kg = 0, 46 kg
Munavalgemass 0, 682 kg = 0, 136 kg
Sidrunhape 0, 015 kg = 0, 003 kg
Keedis 0, 5 kg = 0, 1 kg
Vesi 0, 4 kg = 0, 08 kg
Viimistlus:
Tuhksuhkur 0, 15 kg = 0, 03 kg
Töö käik:
Taigen: Keedunõusse pannakse vesi, sool ja margariin, kuumutatakse keemiseni. Lisatakse nisujahu ja kuumutatakse segu veel 5 minutit, pidevalt taigent segades.Valmis taigna asetasin katlasse ning panin käpa kujulise otsikuga kiire käigu peale segama, et taigen kiiremini jahtuks. Kui katel põhjast polnud enam nii kuum, alustasin järk järgult muna lisamist, kuni moodustus ühtlane taigen.Valmis taigna asetasin pritskotti ning alustasin pooltoodete pritsimist. Kui pooltooted valmis, panime ahju temperatuuril 200 kraadi , 30-ks minutiks ja aur oli 9. Munavalgekreem: Munavalged vahustatakse tugevaks vahuks, vahustamise lõpus lisatakse sidrunhape. Samaaegselt keedetakse siirup suhkrust ja veest kuni temperatuur on 118 kraadi. Kuum siirup lisatakse munavalge vahule, jätkates samal ajal vahustamist.Vahustamise lõpus lisatakse aroompasta ja sidrunhape.Valmis kreem pritsitakse küpsetatud pooltootesse ning kõige lõpetatuseks viimistletakse tuhksuhkru puistega.
Pildid:
Kokkuvõte:
Taigen tuli hea, mõnus oli pritsida ning saime kenasti tehtud 20 toodet, taigent jagus täpselt. Sefiiri tuli mõnusa konsistentsiga, nagu vaja.
Комментариев нет:
Отправить комментарий