KÜPSIS MEELIS
Retsept:
Kogus 3 kg = 2 kg- le
Taigen:
Nisujahu 1, 1 kg = 0, 73 kg
Suhkur 0, 62 kg = 0, 413 kg
Muna 9 tk / 0, 4 kg = 6 tk / 0, 27 kg
Margariin 0, 68 kg = 0, 453 kg
Kogus 3 kg = 1, 5 kg- le
Täidis:
Tuhksuhkur 0, 81 kg = 0, 405 kg
Kakao 0, 072 kg = 0, 036 kg
Kondenspiim 0, 144 kg = 0, 072 kg
Brändi 0, 01 kg = 0, 005 kg
Vesi 0, 14 kg = 0, 07 kg
Viimistlus:
Šokolaad 0, 72 kg = 0, 36 kg
Õli 0, 1 kg = 0, 05 kg
Töö käik:
Võibiskviidi tegemine: Kõigepealt tuleb vahustajas pehmendada ära margariin, kui see on tehtud, lisatakse juurde suhkur ning vahustatakse mõnda aega kuni suhkur hakkab sulama (umbes 30 minutit). Seejärel lisatakse juurde järk järgult ka muna ning vahustatakse edasi (umbes 30 minutit). Kui taigen on mõnusa konsistentsiga siis lisatakse juurde ka jahu(käsitsi). Valmis taignast pritsitakse ümara tülle (10mm)abil piklikud küpsised (umbes 7 cm) ning seejärel lähevad ahju küpsema temperatuuril 200 kraadi ja 6 minutit. Täidis: Selleks siis segasime kõik toorained ühte anumasse ja hiljem kuumutasime pliidil kuni 40 kraadini. Kui täidis oli valmis, asetasime selle pritskotti ja alustasime küpsiste kokkupanemisega. Viimistlus: Kokku surutud küpsised asetatkse külmikusse 5-10min. Peale jahutamist kastetakse pool küpsise pinnast tempereeritud sokolaadi.
Pildid:
Kokkuvõte:
Taigen tuli välja ilusti. Küpsised küpsesid ka kenasti, ei kõrbenud ära. Maitse on väga hea
Raskusi valmistas ainult küpsise kokkupanek, kuna algselt on pumat väga vedel ning kui koheselt alustada toodete kokkupanekut vajuvad nad uuesti laiali. Seega leidsime nipi kuidas sellist olukorda vältida. Nimelt tuleb pumat peale kanda ja oodata millal see natuke ära hangub, alles siis suruda peale teine kiht küpsist.
Retsept:
Kogus 3 kg = 2 kg- le
Taigen:
Nisujahu 1, 1 kg = 0, 73 kg
Suhkur 0, 62 kg = 0, 413 kg
Muna 9 tk / 0, 4 kg = 6 tk / 0, 27 kg
Margariin 0, 68 kg = 0, 453 kg
Kogus 3 kg = 1, 5 kg- le
Täidis:
Tuhksuhkur 0, 81 kg = 0, 405 kg
Kakao 0, 072 kg = 0, 036 kg
Kondenspiim 0, 144 kg = 0, 072 kg
Brändi 0, 01 kg = 0, 005 kg
Vesi 0, 14 kg = 0, 07 kg
Viimistlus:
Šokolaad 0, 72 kg = 0, 36 kg
Õli 0, 1 kg = 0, 05 kg
Töö käik:
Võibiskviidi tegemine: Kõigepealt tuleb vahustajas pehmendada ära margariin, kui see on tehtud, lisatakse juurde suhkur ning vahustatakse mõnda aega kuni suhkur hakkab sulama (umbes 30 minutit). Seejärel lisatakse juurde järk järgult ka muna ning vahustatakse edasi (umbes 30 minutit). Kui taigen on mõnusa konsistentsiga siis lisatakse juurde ka jahu(käsitsi). Valmis taignast pritsitakse ümara tülle (10mm)abil piklikud küpsised (umbes 7 cm) ning seejärel lähevad ahju küpsema temperatuuril 200 kraadi ja 6 minutit. Täidis: Selleks siis segasime kõik toorained ühte anumasse ja hiljem kuumutasime pliidil kuni 40 kraadini. Kui täidis oli valmis, asetasime selle pritskotti ja alustasime küpsiste kokkupanemisega. Viimistlus: Kokku surutud küpsised asetatkse külmikusse 5-10min. Peale jahutamist kastetakse pool küpsise pinnast tempereeritud sokolaadi.
Pildid:
Kokkuvõte:
Taigen tuli välja ilusti. Küpsised küpsesid ka kenasti, ei kõrbenud ära. Maitse on väga hea
Raskusi valmistas ainult küpsise kokkupanek, kuna algselt on pumat väga vedel ning kui koheselt alustada toodete kokkupanekut vajuvad nad uuesti laiali. Seega leidsime nipi kuidas sellist olukorda vältida. Nimelt tuleb pumat peale kanda ja oodata millal see natuke ära hangub, alles siis suruda peale teine kiht küpsist.
Комментариев нет:
Отправить комментарий