вторник, 4 ноября 2014 г.

KÜPSIS VALERI
Retsept:

Kogus 10 kg = 2, 0 kg- le

Taigen:
Nisujahu 3, 5 kg = 0, 7 kg
Suhkur 4, 5 kg = 0, 9 kg
Munavalge 2, 365 kg = 0, 473 kg
Margariin 3, 5 kg = 0, 7 kg
Pähkel 0, 9 kg = 0, 18 kg
Rosin 0, 9 kg = 0, 18 kg


Töö käik:
Alustuseks vahustasin margariini katlas natuke pehmeks ning alles siis lisasin juurde suhkrut. Kui suhkur ja margariin on kenasti vahutusunud, mis võttis aega umbes 20 minutit, lisasin järk järgult juurde ka munavalge (kokku vahustasin tund aega).
Vahepeal kui vahustaja vahustas, pesin ära rosinad ning hakkisin peeneks. Segasin need sõelutud jahu hulka ja sama tegin ka purustatud pähklitega.
Kui suhkur,margariin, munavalge oli ilusti omavahel vahustunud lisasin neile juurde jahu,pähklid, rosinad segu ja segasin käega kiiresti ühtlaseks massiks ning asetasin taigna ümara otsaga (10mm) pritskotti.
Pritsisime küpsetusplaadile väikesed täpid ning viisime ahju küpsema temperatuuril 205 kraadi, 7 minutit
.
Pildid:
Kokkuvõte:
Jäin toodetega rahule, kõik läks ilusti. Küpsist teha polnud raske,  maitse on väga hea, üsna lihtne retsept kuid tuleb arvestada sellega, et vahustamine võtab aega.
Ostsin koju, kõik ütlesid väga maitsev

Комментариев нет:

Отправить комментарий