PÄHKLILÕIK
Retsept:
Kogus 10 kg = 2 kg
Taigen:
Nisujahu 2, 254 kg = 0, 451 kg
Suhkur 2, 254 kg = 0, 451 kg
Muna 47 tk / 2, 366 kg = 0, 473 kg / 9,4 tk
Margariin 2, 254 kg = 0, 451 kg
Vaniliin 0, 01 kg = 0, 002 kg, meie lisasime 20 g vaniljesuhkrut
Viimistlus:
Keedis 3, 4 kg = 0, 68 kg
Pähklid 1, 28 kg = 0, 256 kg
Töö käik:
Vahustasime munavalge koos suhkruga ja vanillisuhkruga . Lisasime juurde munakollase, mille olime eelnevalt seganud kokku vähese koguse munavalge vahuga ja seejärel segasime juurde ka pehmendatud(pliidile) margariini, siis lisasime sõelutud jahu.
Segu jagasime plaatide peale laiali ja vormisime neist biskviidi põhjad ning asetasime ahju küpsema.Küpsenud biskviid lõikasime keskelt pooleks, ladusime üksteise peale kihtidena mille vahele määrisime keedist.Seejärel asetasime peale küpsetuspaberi ning plaadi koos raskusega ning jätsime mõneks ajaks ta rahule ja tegelesime teiste toodete valmistamisega.
Pärast kui kihid olid pressi all rohkem kokku surutud, määrisime lõpetuseks nii pealt kui ka alt samuti keedisega ning raputasime peale purustatud ja röstituid pähkleid.
Pildid:
Kokkuvõte:
Taigen (biskviit) tuli välja väga hea. Meil juhtus üks probleem, lõpus nii palju keedist üle jääb ja me ei saanud aru, miks. Ja siis õpetaja ütles, et mõlemad pooled oli vaja ära määrida keedisega, nii pealt kui ka alt. Nüüd me ei tea, mismoodi alt ka seda veel määrida. Siis õpetaja aitas ja keeras koogi teist pidi ja me hakkasime ka põhja keedisega määrima. Kõik sujus ilusti ja ka nägid välja väga ahvatlevad.
Комментариев нет:
Отправить комментарий