среда, 5 ноября 2014 г.

TORT HÄRMATIS

Retsept:

Kogus 10 kg = 1 kg- le


Taigen:
Nisujahu 1, 2 kg = 0, 12 kg
Suhkur 1, 0 kg = 0, 1 kg
Muna 2, 0 kg / 40 tk = 0, 2 kg / 4 tk

Immutussiirup:
Suhkur 1, 5 kg = 0, 15 kg
Vesi 1, 5 kg = 0, 15 kg

Võikreem:
Creme 0, 8 kg = 0, 08 kg
Tuhksuhkur 0, 4 kg = 0, 04 kg
Kondenspiim 0, 4 kg = 0, 04 kg
Vesi 0, 2 kg = 0, 02 kg
Keedis 0, 5 kg = 0, 05 kg

Munavalgekreem:
Munavalge 1, 12 kg / 28 tk = 0, 112 kg / 2 tk
Suhkur 2, 5 kg = 0, 25 kg
Sidrunhape 0, 05 kg = 0, 005 kg
Vesi 1, 0 kg = 0, 1 kg
Aroompasta 0, 03 kg = 0, 003 kg

Viimistlus:
Šokolaad 0, 3 kg = 0, 03 kg


Töö käik:
Taigen: panime muna ja suhkru ühte katlasse kokku ning vahustamata. Lõpus lisasime juurde ka sõelutud jahu ning segasime käsitsi läbi.Vormisime taigna käega ringi kujulisse vormi ning panime ahju temperatuuril 180 kraadi ja 25-ks minutiks. Kui biskviit oli küpsenud, tõstsime selle togisse jahtuma. Immutussiirup: Suhkrust ja veest keetsime siirupi ja hiljem jahutasime külmavee vannis.Võikreem: Creme vahustatakse kohvaks, valkjaks massiks. Lisatakse kondenspiim, tuhksuhkur ning vahustatakse edasi. Vahustamise lõpus lisatakse vesi ja keedis ning segatakse korraks käsimiksriga läbi. Lõikasime biskviidi keskelt pooleks. Immutasime põhja siirupiga ja kandsime peale kogu võikreemi, mille ajasime ilusti palettiga laiali. Asetasime peale ka teise biskviidi kihi ning immutasime ka selle.
Munavalgekreemi (sefiiri): Munavalged vahustatakse tugevaks vahuks, vahustamise lõpus lisatakse sidrunhape. Samaaegselt keedetakse siirup suhkrust ja veest kuni temperatuur on 118 kraadi. Kuum siirup lisatakse munavalge vahule, jätkates samal ajal vahustamist.

Vahustamise lõpus lisatakse aroompasta.Sidrunhape lisatakse enne siirupi lisamist, siis on maht suurem ja õhulisem. Kandsime sefiiri viimasele ehk siis teisele kihile ja ka külgedele ning ajasime ilusti palettiga laiali. Jaotasime tordi 10-ks ning lasime noa korra külma vee alt läbi ja lõikasime tordi tükkideks.Kõige viimasena kaunistasime torditükid kenasti ära sefiirist lillede, lehtede ja muu pritsimistehnikaga.

Pildid:





Kokkuvõte:

Biskviit tuli mõnusalt poorne, ilus, sileda pealispinnaga. Ainult mul oli  raske teha esimest korda lilled sefiiriga,no pärast tuli välja. Ja tuli väga ilus Tort :)

Комментариев нет:

Отправить комментарий