среда, 5 ноября 2014 г.

MOORAPEA
Retsept:

Kogus  100 tk = 15 -le

Taigen:
Nisujahu 1,00 kg = 0,15 kg
Suhkur 1,68 kg = 0,252 kg
Muna 0,84 kg = 0,126 kg

Võikreem:

Kondenspiimsuhkruga 0,20 kg = 0,03 kg
Tuhksuhkur 0,20 kg = 0,03 kg
Creme 0.50 kg = 0,075 kg
Combani 0.001 kg = 0,00015 kg

Kakaoglasuur:
Tuhksuhkur 1,20 kg = 0,18 kg

Vesi 0,20 kg = 0,03 kg
Kakao 0,07 kg = 0,0105 kg

Immutussiirup:
Suhkur 0, 6 kg = 0,09  kg
Vesi 0, 7 kg = 0, 105 kg


Viimistlus:
Strössel 0,04= 0,006


Töö käik:
Taigna tegime kõige tavalisema/ klassikalisema külma menetluse meetodil.
Milleks oli siis munavalge vahustada koos suhkruga, lisada juurde munakollane mille oled eelnevalt kokku seganud vähese koguse munavalge vahuga. Seejärel lisada juurde ka sõelutud jahu, mille segamine peab käima kiirelt kuid korralikult (käsitsi). 

Valmis taigna asetasime pritskottidesse ning pritsisime taaskord ümmargused pooltooted(bušee), mis läksid koheselt ahju temperatuuril 200 kraadi ja 8 minutit.
Võikreem: Creme vahustatakse kohevaks valkjaks massiks, lisatakse kondenspiimsuhkruga ja sõelutakse tuhksuhkur. Maitsestatakse Combaniga
Kakaoglasuur: Tuhksuhkur, kakao sõelutakse, lisatakse vesi, segatakse ühtlaseks massiks. Kuumutatakse 45 kraadini
Immutussiirup: Suhkrust ja veest keetsime siirupi ja hiljem jahutasime külmavee vannis 20 kraadini. Jahtunud bušeed immutatakse.
Viimistlus:  Mina kaunistasin tume šokolaadiglasuuriga ja martsipaniga (lilled)

Pildid:


Kokkuvõte:
Jäin toodetega rahule, kõik läks ilusti. Ei ole midagi rasket polnud nende valmistamisel. Maitse on väga hea (magus):)

Комментариев нет:

Отправить комментарий