KOHVISAI
Kogus 100 tk = 20- le
Retsept:
Taigen
Nisujahu 4, 4 kg = 0, 88 kg
Pärm 0, 12 kg = 0, 024 kg
Suhkur 0, 42 kg = 0, 084 kg
Margariin 0, 4 kg = 0, 08 kg
Muna 0, 3 kg/ 6 tk = 0, 06 kg/ 1, 2 tk
Sool 0, 06 kg = 0, 012 kg
Vesi 2,0 kg = 0, 4 kg
Vormimine
Margariin 0, 44 kg = 0, 088 kg
Suhkur 0, 42 kg = 0, 084 kg
Töö käik:
1. Segasin toorained omavahel kuni tundsin, et taigen on kuiv, elastne ega kleepu ning taignas pole mingeid jahu klompe. Seejärel pannakse taigen käärima ( 40-ks... 50-ks minutiks) kerkekappi. Antud olukorras viisime meie aga külmkappi, kuna tooted küpsetati valmis alles järgmine päev.
2. Kui käärimine on lõppenud rullisin taigna nelinurkseks ja 1, 5 cm paksuseks. Seejärel katsin 2/3 taignast margariiniga, panin kolmeks kokku ning 25- ks minutiks kile alla või külmkappi kerkima (mina viisin taaskord külmkappi).
3. Rullimist ja kokkupanekut teostatakse veel üks kord, kuid vahele ei lisata enam margariini vaid tavalist suhkrut ning seejärel panin taigna uuesti kile alla kerkima 20- 25 minutiks (taaskord külmkappi).
4. Kui taigen on kenasti kerkinud, rullitakse see uuesti nelinurkseks ja 1, 5 cm paksuseks ning lõigatakse sellest 68- 70 grammised taignaribad.
5. Taignaribadele keeratakse keerd peale ja antakse ümar kuju ning asetatakse küpsetusplaadile. Seejärel viiakse kerkekappi kerkima 45- ks kuni 50- ks minutiks, kuid antud olukorras panime meie need külmkappi kile alla, ega näinud mis nendest edasi sai.
6. Peale kerget viimistletakse tooted üle ka munamäärdega ning seejärel pannakse nad ahju 10- ks kuni 12- ks minutiks, temperatuuril 200 °C.
7. Kui tooted on kenasti küpsenud siis lastakse neil jahtuda ning hiljem raputatakse peale ka tuhksuhkrut.
Analüüs:
Kohvisaia tegin esimest korda, taigen tuli hea pehme. Vormida ja töödelda oli ka väga hea lihtne. Minu jaoks oli ainult natuke raske või täpsemalt öeldes veel uus ja harjumatu selle pooltoote kokkupanek kuna väga oluline oli, et nähtaval oleksid ilusti keerud ja et otsad peavad olema suunaga alla ning ära peidetud.
Tegemisel oli miinus pooleks see, et ma ei näinud lõpptulemust, kuna tegime tooteid külmkappi. Seega ma ei oska öelda, kuidas saiad püsisid koos, kerkides kui ka küpsetades, kas peidetud otsad tulid nähtavale või mitte.
Veel oleks tahtnud proovida ka selle maitset:)
Kohvisaia tegin esimest korda, taigen tuli hea pehme. Vormida ja töödelda oli ka väga hea lihtne. Minu jaoks oli ainult natuke raske või täpsemalt öeldes veel uus ja harjumatu selle pooltoote kokkupanek kuna väga oluline oli, et nähtaval oleksid ilusti keerud ja et otsad peavad olema suunaga alla ning ära peidetud.
Tegemisel oli miinus pooleks see, et ma ei näinud lõpptulemust, kuna tegime tooteid külmkappi. Seega ma ei oska öelda, kuidas saiad püsisid koos, kerkides kui ka küpsetades, kas peidetud otsad tulid nähtavale või mitte.
Veel oleks tahtnud proovida ka selle maitset:)
Комментариев нет:
Отправить комментарий