воскресенье, 27 апреля 2014 г.

 "LEHEKEELEKE":
Retsept 20 tükki jaoks:
Taigen:
Nisujahu - 0,6 kg
Sool - 0,01 kg
Sidrunhape - 0,001 kg
Külm vesi - 0,3 l
Muna - 0,0576 kg
Vormimine:
Nisujahu - 0,06 kg
Kihistusmargariin Blunderblock - 0,36 kg
Viimistlus:
Suhkur - 0,12 kg
Kirjeldus:
Toote ahjus kerkis ebapiisavalt kuskil "4" peale ja seetõttu hamba proovides tuli välja natuke kõva. Vaid maitse ja lõhna järgi, minu arvates, oli tore, väga maitsev, ootepäraselt. Pealispind läks natuke vajalikust tumedamaks.
Tehnoloogiline skeem:

Pildid:

















Analüüs: kõik oli tehtud retsepti järgi. Viga võis olla taigna puhkemisajas: ma natuke kiirustasin taigne järgmiseks kihistamiseks ja kaua ootasin oma taignarullitamismasina kasutamisjärjekorda. Ahju temperatuuri tõstmine aitas natukene kerkimisele, vaid tooded läksid natuke vajalikust tumedamaks pealispinnal.
KOKKUVÕTE: kihistamise järel taigen peab nõuetekohaselt puhkama ja kihistada on parem käsitsi, kui taignarullitamismasinat on vaja kaua oodata. Retsept on väga huvitav, valmistoode on tore. Kui tõsta viga parandamiseks ahjutemperatuuri, siis on vaja jälgida, et toode ei läheks vajalikust tumedamaks pealispinnal ja servadel - küpsetusaeg lüheneb.

Комментариев нет:

Отправить комментарий