воскресенье, 27 апреля 2014 г.

TÄHEKESE SAI

Kogus 100 tk = 30- le


Retsept:




Taigen
Nisujahu 3, 6 kg = 1, 08 kg
Pärm 0, 19 kg = 0, 057 kg
Suhkur 0, 4 kg = 0, 12 kg
Margariin 0, 48 kg = 0, 144 kg
Sool 0, 048 kg = 0, 0144 kg
Muna 4 tk/ 0, 192 kg = 1,2 tk/ 0, 058 kg
Vesi 1, 5 kg = 0, 45 kg


Vormimine
Margariin 0, 48 kg = 0, 144 kg


Munamääre
Muna 1, 5 tk



Viimistlus
Keedis 0, 72 kg = 0, 216 kg
Pähkel 0, 27 kg = 0, 081 kg

Glasuur
Tuhksuhkur 0, 6 kg = 0, 18 kg
Vesi 0, 3 kg = 0, 09 kg



Töö käik:
1. Segasin toorained omavahel kuni tundsin, et taigen on kuiv, elastne ega kleepu ning taignas pole mingeid jahu klompe. Seejärel panin taigna käärima ( 40-ks... 50-ks minutiks) kerkekappi.
2. Kui käärimine on lõppenud rullin taigna nelinurkseks ja 1, 5 cm paksuseks. Seejärel katan 2/3 taignast margariiniga, panen kolmeks kokku ning 20- ks minutiks kile alla kerkima.
3. Rullimist ja kokkupanekut teostatakse veel üks kord, kuid vahele ei lisata enam margariini ning seejärel panen taigna kile alla kerkima 20- 25 minutiks (soovitatavalt jahedasse).
4. Kui taigen on kenasti kerkinud, rullitakse see uuesti nelinurkseks ja 1 cm paksuseks ning lõigatakse ruudukujulised (10 x 10 cm)  taignatükid kaaluga 64- 66 grammi.
5. Seejärel vormitakse ruudukujulisest taignatükist kihiline väikesai, mis on tähekese kujuga. Vormimine käib sedasi, et igasse nurka tuleb teha 2-3 cm pikkune sälk sisse ning tõsta otsad üle ühe keskele. Kui pooltooted on vormitud, tuleb need panna kerkekappi kerkima 45 - ks kuni 50 - ks minutiks.
6. Enne ahju panekut tooted viimilstetakse üle munamäärdega nin keskele asetatakse keedis ja peale puistatakse pähkleid.
7. Tooted lähevad ahju 10- ks minutiks temperatuuril 200 °C.
8. Peale küpsemist lastakse toodetel natuke jahtuda ning valmistatakse glasuur, mis kantakse neile hiljem peale.





Analüüs:
Taigna valmistamisel pidin lisama natuke vett juurde kui retseptis oli öeldud, sellegi poolest oli taigen mõnusalt pehme ning seda oli hea vormida ja töödelda. Alustasin taigna rullimisega varem pihta, seetõttu pidin peale lahtirullimist taignal veel kile all natuke seista laskma, et seda oleks parem tükeldada.
Tähesaia vormimine oli väga lihtne ning usun, et mul tuli see ka hästi välja kuna tooted nägid välja kenad ja isuäratavad.

Комментариев нет:

Отправить комментарий