LEHESAI
Kogus 100 tk = 25-le
Retsept:
Taigen
Nisujahu 4, 0 kg = 1,0 kg
Pärm 0, 15 kg = 0, 0375 kg
Suhkur 0, 77 kg = 0, 193 kg
Margariin 0, 4 kg = 0, 1kg
Muna 0,3 kg / 6 tk = 0, 075 kg / 1, 5 tk
Sool 0, 06 kg = 0,015 kg
Vesi 1, 8 kg = 0,45 kg
Vormimine
Margariin 0, 44 kg = 0, 11 kg
Keedis 1,7 kg = 0, 425 kg
Munamääre
Muna 1 tk
Viimistlus
Tuhksuhkur 0, 3 kg = 0,075 kg
Töö käik:
1. Segasin toorained omavahel kuni tundsin, et taigen on kuiv, elastne ega kleepu ning taignas pole mingeid jahu klompe. Seejärel panin taigna käärima ( 40-ks... 50-ks minutiks) külmkappi.
2. Seejärel rullisin taigna 1,5 cm paksukseks nelinurkseks kujuks ja kandsin 2/3-ndikku taignast margariiniga ning panin kolmeks kokku ja kile alla puhkama.
3. Kordasin eelnevat tegevust veel ühe korra, kuid ilma margariini peale kandmata ning asetasin 20-ks kuni 25-ks minutiks külmkappi, et taigen saaks ilusti kerkida.
4. Peale külmkapis kerkimist rullisin taigna uuesti 1,5 cm paksuseks ning lõikasin ruudukujulised taignatükid, mille kaaluks oli 54-66 grammi.
5. Seejärel asetasin ma ruutude keskele 15 grammi keedist ning vormisin kolmnurkselt kinni.
NB! Retsepti järgi pidime tegema ka kahele küljele lõiked kuid taigent arvestades polnud see meil võimalik.
6. Kuna tegime vaid pooltooteid siis asetasime küpsetusplaadil olevad saiad külmkappi kerkima ega näinud järgnevaid protsesse.
Tehnoloogiline skeem:
Analüüs:
Saiu oli halb vormida, sest ruudukujulised tükid hakkasid kokku tõmbuma kuna taigen oli vähe puhata saanud ning pind kuhu tuli keedist lisada jäi väga väikseks. Seega vormides kolmnurkseks kujuks tuli keedist äärtest välja. Ja liigselt taigent venitades, oleksin ma surunud taigna kihid kokku.
Kokkuvõte:Kuna tegime tooteid vaid külmkappi ja lõpptulemust ei näinud üldse, ei oska ka valminuid tooteid kirjeldada, ega öelda veel, mis läks valesti või mis oleks võinud paremini minna.
Комментариев нет:
Отправить комментарий