воскресенье, 27 апреля 2014 г.

VANILJEKREEMISAI

Kogus 100 tk = 20- le

Retsept:

Taigen
Nisujahu 3, 84 kg = 0, 768 kg
Pärm 0, 24 kg = 0, 048 kg
Suhkur 0, 36 kg = 0, 072 kg
Margariin 0, 55 kg = 0, 11 kg
Sool 0, 05 kg = 0, 01 kg
Muna 0, 45 kg/ 9 tk = 0, 09 kg/ 2 tk
Vesi 1, 5 kg = 0, 3 kg

Vormimine
Margariin 0, 55 kg = 0, 11 kg


Täidis
Frio 0, 70 kg = 0, 14 kg
Vesi 2, 00 = 0, 4 kg


Munamääre
Muna 1 tk



Töö käik:
1. Segasin toorained omavahel kuni tundsin, et taigen on kuiv, elastne ega kleepu ning taignas pole mingeid jahu klompe. Seejärel panin taigna käärima ( 40-ks... 50-ks minutiks) kerkekappi.
2. Kui käärimine on lõppenud rullin taigna nelinurkseks ja 1, 5 cm paksuseks. Seejärel katan 2/3 taignast margariiniga, panen kolmeks kokku ning 10- ks minutiks kile alla kerkima.
3. Rullimist ja kokkupanekut teostatakse veel üks kord, kuid vahele ei lisata enam margariini ning seejärel panen taigna kile alla kerkima 20- 25 minutiks (soovitatavalt jahedasse).
4. Kui taigen on kenasti kerkinud, rullitakse see uuesti nelinurkseks ja 1 cm paksuseks ning lõigatakse ruudukujulised (10 x 10 cm)  taignatükid kaaluga 64- 66 grammi.
5. Seejärel lisatakse taignatüki keskele 25 g vaniljekreemi täidist ning taignatüki kaks nurka vormitakse tugevalt keskele kokku. Saadud pooltooted asetatakse küpsetusplaadile ning pannakse 45- ks... 50- ks minutiks kerkekappi kerkima.
6. Kerkinud pooltooted viimistletakse munamäärdega ning pannakse ahju 10- ks...12- ks minutiks, temperatuuril 200- 210 kraadi.
7. Ahjust tulnud küpsenud tooted asetatakse togile jahtuma ning hiljem puistatakse peale tuhksuhkrut. Seejärel tooted pakendatakse ning lähevad letile.

Tehnoloogiline skeem:
Pildid: 






Analüüs:
Taigen oli hästi kerkinud, piisavalt tugev, rullida oli küll natuke halb, sest taigen tahtis oma algasendisse tagasi minna, nii kui väheke külgedest pikemaks venitasin.

Kokkuvõte:
Tooted olid välimuselt ilusad kuldpruunid, kinnitused polnud ka suures jaos lahti tulnud, vaid sai püsis koos ja täidis oli ilusti sees ega voolanud plaadile laiali. Toodetel paistsid välja ilusti kihid. Saiad olid maitsvad, hea lõhnaga ning pehmed, polnud tunda tugevat pärmi maitset (mida ühe grupi toodete puhul tundsime).

Комментариев нет:

Отправить комментарий