воскресенье, 27 апреля 2014 г.

LIHAPIRUKAS:
Retsept 20 tükki jaoks:

Tooraine
Taigen
Vormimiseks
Viimistlus ja küpsetamine
Kokku
nisujahu 550
0,76 kg
~0,02 kg


presspärm
0,016 kg



suhkur
0,06 kg



margariin
0,05 kg
0,11 kg


muna
0,04 kg

3 tk/0,03 kg

sool
0,006 kg
0,006 kg


vesi
0,34 l



hakkliha
0,6 kg


sibul

0,1 kg


toiduõli

0,06 kg


pipar

0,0032 kg










































Kokku




Töö käik:
1. Segasin toorained omavahel kuni tundsin, et taigen on kuiv, elastne ega kleepu ning taignas pole mingeid jahu klompe. Seejärel panin taigna käärima ( 10- ks... 15- ks minutiks) kerkekappi.
2. Kui käärimine on lõppenud rullin taigna nelinurkseks ja 1 cm paksuseks. Seejärel katan 2/3 taignast margariiniga, panen kolmeks kokku ning 10- ks minutiks kile alla kerkima.
3. Rullimist ja kokkupanekut teostatakse veel üks kord, kuid vahele ei lisata enam margariini ning seejärel panen taigna kile alla kerkima 20- 25 minutiks (soovitatavalt jahedasse).
4. Kui taigen on kenasti kerkinud, rullitakse see uuesti nelinurkseks ja 0, 6 mm paksuseks ning lõigatakse ruudukujulised (10 x 10 cm)  taignatükid kaaluga 60 grammi.
5. Seejärel lisatakse taignatüki keskele 25- 30 g täidist ning vormitakse piruka kuju. Saadud pooltooted asetatakse küpsetusplaadile ning pannakse (20- ks... 40- ks minutiks) kerkekappi kerkima.
6. Kerkinud pooltooted viimistletakse munamäärdega ning pannakse ahju,  (10- ks...15- ks minutiks) temperatuuril 195- 200 kraadi.
7. Ahjust tulnud küpsenud tooted asetatakse togile jahtuma ning hiljem  tooted pakendatakse müügi jaoks.

Tehnoloogiline skeem:


Analüüs:
Taigen tuli parajalt tugev, mõnus ja lihtne oli rullida. Tooted kerkisid nii nagu vaja.

Kokkuvõte:
Kuna tegime tooteid vaid külmkappi ja lõpptulemust ei näinud üldse, ei oska ka valminuid tooteid kirjeldada, ega öelda mis läks valesti või mis oleks võinud paremini minna.

Комментариев нет:

Отправить комментарий